HERKESİN
KENDİNE ÖZGÜ BİR
BAKIM ÇÖZÜMÜ VARDIR.

Bir bakım ürününün formülasyonunda olmazsa olmaz bir şey vardır ki bu da sizin de tanık olduğunuz etkinliğin bir garantisidir. Tabii ki de cildi ve saçı mükemmel kılmak için ellerinden gelenin en iyisini sunan süper moleküllerden bahsediyoruz:
Parlaklık vermeye yardımcı C vitamini, cilt dolgunlaştırmayı hedefleyen hyalüronik asit, cildi pul pul dökerek hücre yenilenmesine yardımcı olan AHA (Alfa Hidroksi Asitler) ve BHA (Beta Hidroksi Asitler) ve eşsiz güzelliğini ortaya çıkaran retinol, keratin, kolajen ve salisilik asit.


Cilt Bakımı

Saç Bakımı
MOLEKÜLLERİ VE FAYDALARINI KEŞFEDİN
C VİTAMİNİ : PARLAKLIĞIN GÜÇLÜ MÜTTEFİĞİ
C VİTAMİNİ NEDİR?
C vitamini, turunçgiller gibi gıdalarda doğal olarak bulunan güçlü bir antioksidandır. Tükettiğimiz çok az miktardaki bir C vitamininin bile cildimiz üzerinde etkileri vardır. Bu nedenle, birçok güzellik ürünü sentetik C vitamini formları içerir. L-askorbik asit veya THD askorbat, bu bileşimlerde bulunan iki tip C vitaminidir.
GÖREVLERİ NELERDİR?
C vitamini, melanin üretimini düzenlemeye yardımcı olur. Doğal bir aydınlatıcı görevi görerek koyu lekelerin ve diğer yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
FAYDALARI:
Cildi aydınlatır ve antioksidan görevi görür.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Donuk ciltler, koyu lekeler
Daha fazla gör
UYGULAMA ŞEKLİ
- En iyi sonuçlar için, cildi güneş ve kir gibi çevresel stres faktörlerinden korumaya yardımcı olan C vitamini özellikle sabahları olmak üzere her gün kullanılmalıdır.
- C vitamini kullandığın zamanlarda güneşe çıkmadan önce cildini SPF içeren bir güneş kremiyle korumalısın.
- C vitaminini retinol ve AHA & BHA gibi diğer güçlü aktif maddelerle aynı anda uygulamaktan kaçınmalısın. Biri sabah, diğeri akşam olmak üzere dönüşümlü şekilde kullanman daha uygundur.
UZMAN TAVSİYESİ:
Cildinizin nasıl bir tepki verdiğini görmek için düşük güce sahip bir formülle başla. Ciltte çok hafif bir yanma hissi yaşaman normaldir. Ancak yanma hissi çok şiddetliyse, bu konuda dermatoloğuna danışabilirsin. Çok düşük konsantrasyonların (%1'den az) bile antioksidan ve aydınlatıcı etkiye sahip olduğunu unutma.
RETİNOL VE BAKUCHİOL : PRO AGE DESTEKÇİSİ
RETİNOL VE BAKUCHİOL NEDİR?
Retinol, A vitamininin sentetik türevlerinden biri olup ham hâliyle nadiren kullanılır. Retinol, hafif bir retinoid türüdür. Bu terim, tüm sentetik A vitaminlerini kapsayan genel bir terimdir. Bitkisel kökenli bir bileşim olan Bakuchiol, retinole doğal bir alternatiftir.
GÖREVLERİ NELERDİR?
Retinol, kırışıklıkların görünümünü azaltmaya, sıkılık kaybına karşı savaşmaya, cilt dokusunu pürüzsüzleştirmeye, koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olan hücre yenilenmesini harekete geçirmeye yardımcı olur! Etkinliği sayesinde dermatologlar tarafından tavsiye edilir.
FAYDALARI:
Cilde pürüzsüz bir görünüm sağlayarak sıkılaşmasına yardımcı olur.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Kırışıklıklar, sıkılık kaybı
UYGULAMA ŞEKLİ
- Retinol bazlı aktif ürünlerin akşamları uygulanması tavsiye edilir.
- Cildin yaşlanmanın ilk belirtilerini göstermeye başladığı anda bu bakımı benimsemelisin. 20 ila 25 yaş arası grubunda mısın? Retinolü haftada iki kez rutininin bir parçası hâline getirmen harika bir fikir olabilir.
- Retinol kullanırken güneşe çıkmadan önce cildini SPF içeren bir güneş kremiyle koru.
- Retinol, hamilelik döneminde kullanılmamalıdır.
- C vitamini veya AHA ve BHA'larla aynı anda kullanmaktan kaçınılmalıdır. Biri sabah, diğeri akşam olmak üzere dönüşümlü şekilde kullanmak daha uygundur.
UZMAN TAVSİYESİ:
Düşük güçte bir formül ve az miktarla haftada birkaç gece rutinine retinol ekleyerek başlayabilirsin. Ardından uygulama sıklığını ve konsantrasyonu kademeli olarak arttırabilirsin.
AHA VE BHA : KUSURSUZ EKSFOLİANTLAR
Clinique iD Dramatically Different™ Nemlendirici Arındırıcı Jel
AHA VE BHA NEDİR?
AHA (Alfa Hidroksi Asitler) ve BHA (Beta Hidroksi Asitler) meyve asitleri olarak bilinir. Bu moleküller salisilik asit, glikolik asit ve laktik asit içerir. Bakım formüllerine entegre edilmek üzere ekstrakt edilebilir veya sentetik ürünlerden gelebilirler. Çoğunlukla peeling ürünlerinde bulunmalarının yanı sıra, aynı zamanda cildi nazikçe pul pul dökmek üzere kremlerde ve serumlarda da yer alırlar.
GÖREVLERİ NELERDİR?
AHA ve BHA cildi ölü hücrelerinden arındırarak daha iyi nefes almasını destekler. Ayrıca, diğer bakım ürünlerinin aktif bileşenlerini emmek üzere hazırlıklıdır. Donuk cildi, tıkanmış gözenekleri veya daha belirgin kırışıklıkları uzaklaştırmaya çalışır.
FAYDALARI:
Cilt dokusunu iyileştirir ve lekelerle savaşır.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Endişeler, gözle görülür gözenekler.
UYGULAMA ŞEKLİ
- Cildini iyice nemlendir.
- Daha fazla verimlilik için AHA ve BHA'yı da dahil edebilirsin.
- AHA ve BHA kullanırken güneşe çıkmadan önce cildini SPF içeren bir güneş kremiyle korumalısın.
- C vitamini veya AHA ve BHA'larla aynı anda kullanmaktan kaçının. Biri sabah, diğeri akşam olmak üzere dönüşümlü şekilde kullanmanız daha uygundur.
UZMAN TAVSİYESİ:
Kullanım talimatlarına uymalısın. Genel olarak, AHA ve BHA'nın dönüşümlü olarak iki haftada bir, hatta haftada bir veya iki kez kullanılması önerilir. Ciltte çok hafif bir yanma hissi yaşaman normaldir. Ancak yanma hissi çok şiddetliyse, bu konuda dermatoloğuna danışmalısın.
UVA VE UVB FİLTRELERİ : FAYDALI KORUYUCULAR
UV FİLTRELERİ NEDİR?
UVA ve UVB, ozon tabakasından süzülen güneş ışınlarıdır. Ultraviyole A ve ultraviyole B ışınları, ışık ve ısı sağlarken cilde bir miktar zarar verirler. Bu nedenle, güneşe maruz kaldığın zamanlarda bu ışınlardan korunman gerekir.
GÖREVLERİ NELERDİR?
UV ışınlarına karşı iki çeşit "güneş koruyucu" vardır: Aktif bileşenleri sayesinde ışınları emen kimyasal güneş koruyucu ve bileşenleri (çinko oksit, titanyum dioksit ...) cilt üzerinde bir bariyer oluşturan fiziksel güneş koruyucudur.
FAYDALARI:
Cildi korur ve UV ışınlarının sebep olabileceği hasarları engeller.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Güneşe maruz kalma
UYGULAMA ŞEKLİ
- Güneş bulutların arkasına gizlenmiş olsa bile her gün mutlaka güneş koruyucu uygulamalısın.
- Güneş koruyucu bakımı her zaman sabah makyajını uygulamadan önce cilt bakım rutininin son adımı olarak uygulanır. Zamanın kısıtlıysa, SPF koruması içeren makyaj ürünlerine göz atabilirsin.
- Güzellik bakımlarını sıraya koyarken, güneş koruyucunu açtıktan sonra raf ömrünü ve son kullanma tarihini kontrol ettiğinden emin olmalısın.
UZMAN TAVSİYESİ:
Gözeneklerini tıkayabilecek güneş kremi kalıntılarını gidermek için akşamları yüzünü iyice temizlediğinden emin olmalısın.
HYALÜRONİK ASİT : İYİLEŞTİRİCİ GÜÇ
HYALÜRONİK ASİT NEDİR?
Hyalüronik asit, suyu hapseden bir moleküldür. Doğal olarak vücutta bulunsa da üretimi zamanla azalır. Neyse ki, nemlendirici etkilerinden yararlanmak için sentezlenebilir ve çeşitli serumlarla bakımlara entegre edilebilir.
GÖREVLERİ NELERDİR?
Hyalüronik asit, ciltteki suyu jel kıvamına getirerek hücreler arasındaki boşlukları doldurur, yoğunluğu ve esnekliği geri kazandırmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda hyalüronik asidi harika bir nemlendirici yapan bir özelliktir.
FAYDALARI:
Cilde dolgun ve pürüzsüz bir görünüm vermeye ve esnekliğini geri kazandırmaya yardımcı olur.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Gergin ve kuru cilt, nem özelliği
UYGULAMA ŞEKLİ
- Daha iyi bir etki için başka bir nemlendiriciyle birleştir: Kuru ve hassas olan cilt canlanarak konfor kazanacaktır.
- Cilt tipin ne olursa olsun uygulamaktan çekinme çünkü "asit" olmasına rağmen cildini tahriş etmez.
UZMAN TAVSİYESİ:
Kendini en uygun formülü buldun mu? O hâlde, faydalarından yararlanmak için hyalüronik asidi düzenli olarak uygulamalısın.
SALİSİLİK ASİT : PÜRÜZSÜZ YUMUŞAKLIK
SALİSİLİK ASİT NEDİR?
Salisilik asit, söğüt kabuğu gibi bazı bitkilerden elde edilen bir moleküldür. Sentetik formu, leke önleyici cilt bakımlarının ve aynı zamanda makyaj ürünlerinin yıldız bileşenidir!
GÖREVLERİ NELERDİR?
Salisilik asit, gözenekleri temizlemek üzere etki ederek gözenekleri çeşitli kirlerden arındırmayı ve bazı cilt endişelerinin (siyah noktalar, komedonlar vb.) görünümünü azaltmayı hedefler.
FAYDALARI:
Cilde pürüzsüz bir görünüm sağlamaya, kirlerden arındırmaya ve cilt endişelerini azaltmaya yardımcı olur.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Lekeler, düzensiz cilt tonu, siyah noktalar ve komedonlar.
UYGULAMA ŞEKLİ
- Salisilik asidi gece bakımı olarak benimsemek daha uygundur.
- Cildinin nasıl tepki verdiğini görmek için haftada birkaç akşam kullanarak başlayabilirsin.
- Sabahları ölü hücrelerden arınmak için yüzünü iyice temizlemelisin.
- Salisilik asit kullandığın zamanlarda güneşe çıkmadan önce cildini SPF içeren bir güneş kremiyle korumalısın.
- Salisilik asidi retinol ve AHA & BHA gibi diğer güçlü aktif maddelerle aynı anda uygulamaktan kaçınmalısın. Biri sabah, diğeri akşam olmak üzere dönüşümlü şekilde kullanmak daha uygundur.
UZMAN TAVSİYESİ:
Kullanım talimatlarına uyun. Genelde, salisilik asidi iki gece arayla hatta haftada bir ya da iki kez kullanmak önerilir. Ciltte çok hafif bir yanma hissi yaşaman normaldir. Ancak yanma hissi çok şiddetliyse, bu konuda dermatoloğuna danışabilirsin.
KOLAJEN : UZMAN SIKILAŞTIRICI
KOLAJEN NEDİR?
Kolajen, vücut tarafından 30 yaşına kadar yeterli miktarda üretilen bir proteindir. Sonrasında kolajen miktarını telafi edebilecek her şey, besinler, takviyeler ve bakım ürünleri aracılığıyla karşılanır. Buna ek olarak, laboratuvarlar kolajeni uyarabilecek veya bu rolü oynayabilecek kompleksler veya peptidler geliştirmektedir.
GÖREVLERİ NELERDİR?
Dokuların kendi aralarındaki kohezyonunu sağlayan kolajen, cildin tonunu kaybetmeden elastik kalmasına yardımcı olan sıkılaştırıcı bir etki yaratır.
FAYDALARI:
Cildi sıkılaştırmaya ve dolgunlaştırmaya destek olur.
FAYDA SAĞLADIĞI ALANLAR:
Sıkılık ve elastikiyet kaybı.
UYGULAMA ŞEKLİ
- Cilt tipin ne olursa olsun bu bakımı uygulayabilirsin.
- Günlük rutinine kolayca entegre etmek üzere salisilik asit içeren serumları, kremleri ve takviyeleri tercih edebilirsin.
UZMAN TAVSİYESİ:
Kendine en uygun formülü buldun mu? O hâlde, faydalarından yararlanmak için düzenli olarak uygulamalısın.
Sephora Favorileri!
İhtiyaçlarınıza uygun saç rutinini bulun
DETOKS:
MİNERALLER VE BİTKİLER
Saçların donuk mu görünüyor? Saç derin mi kaşınıyor? Öyleyse saç ve saç derisi bakımını detoks ile birleştirebilirsin. Bu adım, saçlarının ve saç derinin nefes alarak yatışmasına yardımcı olur. Bunun için en ideal bileşenler ise bitki ve minerallerdir.
FAYDALARI:
Mineraller ve bitkiler, sahip oldukları çok sayıda fayda ile belirli cilt endişelerini gidermeye yardımcı olur. Sıkılaştırıcılar, antienflamatuarlar, sebum absorbanlar veya doğal peelingler sebumu düzenlemeye, saç derisi tahrişini yatıştırmaya, kepekleri gidermeye, saç kırıklarını onarmaya yardımcıdırlar.
HANGİSİ İÇİN NE KULLANILIR?
- Fazla sebum: deniz tuzu, limon, bitkisel kömür
- Toksinleri arındırma: deniz tuzu, bitkisel kömür, adaçayı
- Tahrişi yatıştırma: limon, aloe vera
- Kepeği yok etme: adaçayı, aloe vera
- Güçlendirme ve onarma: kafein, pirinç suyu
UYGULAMA ŞEKLİ
- İhtiyaçlarına göre dilediğin bakım türünü belirle.
- Saçlarınla ilgili herhangi bir endişeye sahip olmasan bile belirli aralıklarla saç derine küçük bir detoks uygulayabilirsin. Çünkü sağlıklı saçların ilk adımı arındırılmış bir saç derisidir.
- Kullanım dozunu aşmamaya dikkat etmelisin: Örneğin, uzun vadede limon veya tuz kullanımı saç derisini kurutabilir...
UZMAN TAVSİYESİ:
Sana en uygun formülü buldun mu? Öyleyse faydalarından yararlanmak için formülü düzenli olarak uygulamalısın.
BESLEYİCİ:
YAĞLAR
Saç tipin ister kuru, ister karma, ister yağlı olsun, saçının gücünü koruyabilmesi için beslenmeye ihtiyacı vardır. Eğer kırılgan saçlara sahipsen bu adım çok daha önemlidir. Çünkü saç lifinin “iyileşmesine” ve onarıcı bakım ürünlerini daha iyi emebilmesine yardımcı olur. Ayrıca yağların besleyici özelliklere sahip olduğu da bilinmektedir.
FAYDALARI:
Meyvelerden, çiçeklerden, tohumlardan ve bitkilerden elde edilen bitkisel yağlar, besleyici ve koruyucu etkileri bir araya getirir. Buna ek olarak yağlar, bileşenlerinin (zeytin, avokado, jojoba, hindistancevizi vb.) faydaları ile saçın hidrolipidik filmini korumaya destekçi yağ asitlerini harmanlar. Antik çağlardan beri parlaklık, esneklik ve elastikiyet için bilinen faydalara sahiptirler.
HANGİSİ İÇİN NE KULLANILIR?
- Güç ve parlaklık: hindistan cevizi yağı, avokado yağı, kamelya yağı veya argan yağı.
- Hızlı uzama ve dökülme karşıtı: hint yağı, argan yağı, avokado yağı, gül yağı.
- Fazla sebum: jojoba yağı.
- Kuru saçlar: jojoba yağı veya gül yağı.
- Kırılgan ve bölünmüş saç uçları: hint yağı veya avokado yağı.
- Beslenme: hindistan cevizi yağı, argan yağı, jojoba yağı, kamelya yağı.
- Yenilenme: gül yağı, argan yağı.
Uygulama şekli
- Ön bakım için yağ kullanıyorsan, saçını 2 kez şampuanlayarak yağı durula.
- Bazı yağlar, küçük dozlarda uygulandığında kabarmayı önlemek veya hasarlı uçları onarmak için kullanılabilir.
- Faydaları artırmak için farklı yağları birleştirmekten çekinme.
- "Bitkisel yağ" ve "maserat yağ" kavramlarını karıştırmamalısın. Bunların faydaları birbirinden farklıdır.
- Saçlarını boyadıktan hemen sonra hindistancevizi yağı kullanmamalısın.
UZMAN TAVSİYESİ:
Jojoba yağı hem kuru hem de yağlı saç tipleri için uygundur. Benzersiz bileşimi insan sebumuna oldukça benzer ve bu nedenle sebumu düzenleyebilir, eksikliğini tamamlayabilir veya fazlalığını yatıştırabilir.
ONARIM:
Moleküller
Bölünmüş, kırılgan, donuk, zayıflamış saçlar... Tüm bunlar saç tellerinin hasar gördüğünü gösteren belirtilerdir. Çözüm ise saç tellerini çoğu zaman doğal yapısının temeli olan moleküller ve proteinler ile buluşturmaktır. Bu proteinlere saçın oldukça önemli bir bileşeni olan keratin de dahildir.
FAYDALAR:
Saçlar da tıpkı cilt gibi sağlıklı kalmak için bazı moleküller üretir. Bu durum, üretimin belirli sebeplerden dolayı (dış etkenler, yaşlanma vb.) yavaşladığı güne kadar devam eder. Bu kaybı telafi etmek için aynı molekülleri içeren bakım ürünlerinden faydalanabilir, ve cildine doğadan elde edilmiş veya sentezlenmiş başka elementler sunabilirsin.
HANGİSİ İÇİN NE KULLANILIR?
- Güçlendirme ve canlandırma: amino asitler, hyaluronik asit, keratin, seramidler, spirulina.
- Saç uzamasına yardımcı: sistein, hyaluronik asit, stemoksidin dahil amino asitler.
- Saç nemini koruma: hyaluronik asit, seramidler.
- Elastikiyet ve esnekliği geri kazanma: hyaluronik asit, keratin, seramidler.
- Bölünmüş saç uçlarını onarma ve azaltma: keratin, hyaluronik asit.
- Dış etkenlere karşı koruma: seramidler, keratin, spirulina.
- Kırılmaları önleme: seramidler, keratin, hyaluronik asit.
Uygulama Şekli
- Moleküller renk değişimine sebep olmaz. Dolayısıyla saçlarını boyadıktan sonra kullanmanda sakınca yoktur.
- Saçının orta ve uç kısımlarına uygula.
UZMAN TAVSİYESİ:
Sana en uygun formülü buldun mu? Öyleyse faydalarından yararlanmak için formülü düzenli olarak uygulamalısın.
KERATİN NEDİR?
Keratin; ciltte, tırnaklarda ve saç tellerinde bulunan doğal bir protein türüdür. Ancak saçların dış etkenlere (güneş, saç kurutma makinası vb.) çok fazla maruz kalması durumunda saçtaki keratin oranı azalır. Bu kaybı telafi etmek için doğal veya sentetik keratin içeren saç bakım ürünlerinden faydalanmak oldukça önemlidir.
KERATİN NASIL BİR ETKİ SAĞLAR?
Keratin, saç telini kaplayarak saç telinde bulunan kütikülllerin açılmasını önler. Böylece saç telinn daha parlak, güçlü ve suya dayanıklı hale gelmesini destekler.
FAYDALARI:
Saç telini korumaya ve güçlendirmeye destek olur.
ETKİ ETTİĞİ ALANLAR:
Bölünmüş, kabarık, donuk, sert ve boyalı saçlar.
UYGULAMA ŞEKLİ
- Şekillendirme cihazı (saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, saç maşası vb.) kullanımından önce ısıya karşı koruyucu bakım ürünlerinden faydalanarak saçlarındaki keratin oranını korumaya yardımcı olabilirsin.
- Derinlemesine bir bakım için keratini hyaluronik asitle birleştir.
- Saçların zaten sağlıklıysa, keratinle zenginleştirilmiş bir bakım yapmanın saçların için bir faydası olmayacaktır. Aksine bu işlem saçlarını ağırlaştırabilir.
UZMAN TAVSİYESİ:
Keratinle zenginleştirilmiş bir maske uygulamadan önce şampundan arındırılmış saçlarını bir havlu yardımıyla hafifçe kurulayrak fazla nemi almalısın. Bu uygulama saçının proteini daha iyi emmesini sağlar.