{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
Hoşgeldin

Bu alandan giriş yapabilir veya Sephora'nın tüm avantajlarından yararlanabilmek için bir hesap oluşturabilirsiniz.

Giriş Yap Üye Ol
Müşteri Aydınlatma Metni

Müşteri Aydınlatma Metni

SEPHORA KOZMETİK ANONİMŞİRKETİMÜŞTERİ KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

1.VERİ SORUMLUSU

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden Sephora Kozmetik Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından kişisel verilerinizin korunmasına büyük önem verilmektedir.Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere, https://www.sephora.com.tr/kvk-politikasi erişilebilen Sephora Kozmetik Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.Mevcut aydınlatma metni üzerinde muhtelif zamanlarda değişiklik yapabiliriz. İşbu aydınlatma metninde herhangi bir değişiklik durumunda, mevcut aydınlatma metni üzerindeki tarihi değiştirmek suretiyle ve bazı durumlarda ek bildirimler (internet sitemizin/aplikasyonun ana sayfasına bir bildirim ekleyerek veya size e-posta yoluyla bildirimde bulunarak vb.) yoluyla size bilgi verilecektir.

2. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ

Sephora aşağıda anılan çeşitli veri kategorileri kapsamında bulunan kişisel verileri toplamakta ve işlemektedir:

- İnternet sitemizi ziyaret ettiğinizde ve aplikasyonumuza bağlandığınızda;

  • İşlem güvenliği: IP adresi, ağ bilgisi, internet sitesine/aplikasyona erişim ve internet sitesi/aplikasyon kullanımı için kullanılan cihaz bilgisi (işletim sistemi, web tarayıcı türü, erişim sırasında proxy sunucu kullanıp kullanmadığınız, bilgisayar kimliğinizi tespit etmek için IP adresinizin son konumu, ziyaret süresi, ziyaret edilen sayfalar ve internet sitemize/aplikasyona sizi yönlendiren URL bağlantı linki vb.), internet sitesi/aplikasyon giriş çıkış kayıtlarınız
  • Pazarlama bilgileri: Ürün ve hizmetlerimize ilişkin tercihleriniz, izin vermeniz halinde çerezler (internet sitesi/aplikasyon ile etkileşim sırasında hakkınızdaki bilgileri toplamak amacıyla çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanabiliriz. Söz konusu bilgiler; tercihlerinizi, belirli marka veya ürünlere ilginizi belirlemede ve belirli içeriklerle nasıl etkileşimde bulunduğunuzu analiz etmede bize yardımcı olur.  Bu bilgiler internet sitesinde/aplikasyonda üyelik oturumu açıp açmadığınıza bakılmaksızın toplanabilir ve kullandığınız cihazdan bağımsız olarak birbiriyle eşleştirilebilir. Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve çerezlerin nasıl silindiğini öğrenmek için lütfen Sephora Çerez Bildirimini (hyperlink) okuyunuz.)
  • Lokasyon: Aplikasyona bağlandığınızda ve konum seçeneğini etkinleştirdiğinizde, konum bilgileriniz toplanmaktadır.

- Sadakat kart programımıza üye olduğunuzda;

  • ​Kimlik bilgileri: Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz (paylaşmak istemeniz halinde), cinsiyetiniz (paylaşmak isteminiz halinde). Bu bilgiler hizmetlerimizden herhangi birini kullandığınızda kimliğinizin tespit edilebilmesi için gereklidir.
  • İletişim bilgileri: E-posta adresiniz, cep telefonunuz, iletişim yöntemleri, teslimat ve fatura adresi.
  • İşlem güvenliği: Belirleyeceğiniz üyelik şifreniz, internet sitesi giriş çıkış kayıtlarınız
  • Müşteri işlem bilgileri: Sipariş, sipariş iptali, teslimat bilgisi, iade ve (çevrimiçi siparişleriniz ve mağazalarımızda sadakat kartını kullandığınızda) sipariş geçmişi bilgileriniz (sipariş işlemleri vb. sipariş geçmişi hakkındaki bilgileri topluyoruz; ayrıca bir ürünü satın aldığınızda veya iade ettiğinizde, ürün bilgileri ile teslimat veya iadenin yapıldığı tarih gibi bilgileri saklıyoruz). Ayrıca, sadakat kartınız ile alışveriş yapmanız halinde, aşağıda “Alışveriş yaptığınızda veya hizmet talebinde bulunduğunuzda” başlığında belirttiğimiz kişisel verilerinizin de işlenmesi söz konusu olacaktır.
  • Pazarlama bilgileri: Paylaşmak isteminiz halinde favori ürünleriniz, anket sorularımıza verdiğiniz cevaplarınız, ürün ve hizmetlerimize ilişkin tercihleriniz

- Bizimle çeşitli iletişim kanalları üzerinden iletişime geçtiğinizde, bize talep ve şikayetlerinizi ilettiğinizde, müşteri yardımı talep ettiğinizde, üçüncü taraf sosyal medya ağlarındaki Sephora hesapları üzerinden bizimle iletişime geçtiğinizde;

  • Kimlik bilgileri: Adınız, soyadınız. Bu bilgiler hizmetlerimizden herhangi birini kullandığınızda kimliğinizin tespit edilebilmesi için gereklidir.
  •  İletişim bilgileri: E-posta adresiniz, cep telefonu numaranız, iletişim geçmişi bilgileri (çağrı merkezimizle iletişime geçtiğinizde veya bir talepte bulunduğunuzda sizinle aramızdaki ilişki geçmişi hakkındaki bilgileri saklıyoruz)
  • Talep ve şikayetinizde belirttiğiniz hususlar
  • İşitsel kayıtlar: Çağrı merkezimizi aradığınızda, hizmet kalitemizi geliştirmek, talebinizi yönetmek ve kanıt olarak arşivlemek amacıyla görüşmeleriniz (sesiniz) kayıt altına alınır. Müşteri temsilcimize bağlanmadan önce bu durum sesli mesajla size bildirilir. Telefon görüşmelerinizin (sesinizin) kayıt altına alınmasını istemediğiniz takdirde bize her zaman diğer kanallardan ulaşabilirsiniz.​

- Tarafımızdan gönderilecek ticari elektronik ileti almayı kabul ettiğinizde;

  • İletişim bilgileri: E-posta adresiniz, cep telefonu numaranız
  • Pazarlama bilgileri: Paylaşmak isteminiz halinde favori ürünleriniz, anket sorularımıza verdiğiniz cevaplarınız, ürün ve hizmetlerimize ilişkin tercihleriniz, izin vermeniz halinde çerezler (size gönderdiğimiz e-posta mesajlarıyla etkileşim sırasında hakkınızdaki bilgileri toplamak amacıyla çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanabiliriz. Söz konusu bilgiler; tercihlerinizi, belirli marka veya ürünlere ilginizi belirlemede ve belirli içeriklerle nasıl etkileşimde bulunduğunuzu analiz etmede bize yardımcı olur.  Bu bilgiler internet sitesinde/aplikasyonda üyelik oturumu açıp açmadığınıza bakılmaksızın toplanabilir ve kullandığınız cihazdan bağımsız olarak birbiriyle eşleştirilebilir. Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve çerezlerin nasıl silindiğini öğrenmek için lütfen Sephora Çerez Bildirimini (https://www.sephora.com.tr/cerez-aydinlatma-metni) okuyunuz.)​

- Alışveriş yaptığınızda veya hizmet talebinde bulunduğunuzda;

  • Kimlik bilgileri: Adınız, soyadınız. Bu bilgiler hizmetlerimizden herhangi birini kullandığınızda kimliğinizin tespit edilebilmesi için gereklidir. 
  • İletişim bilgileri: E-posta adresiniz, cep telefonu numaranız, teslimat (internet sitemiz/aplikasyon üzerinden alışveriş yaptığınızda) ve/veya fatura adresiniz​
  • Müşteri işlem bilgileri: Sipariş, sipariş iptali, teslimat bilgisi, iade, kargo firması tercihiniz (internet sitemiz/aplikasyon üzerinden alışveriş yaptığınızda), fatura ve ödeme şekli bilgileri, (çevrimiçi siparişleriniz ve mağazalarımızda sadakat kartını kullandığınızda) sipariş geçmişi bilgileriniz (sipariş işlemleri ve alışverişin yapıldığı yer vb. sipariş geçmişi hakkındaki bilgileri topluyoruz; ayrıca bir ürünü satın aldığınızda veya iade ettiğinizde, ürün bilgileri ile alışverişin veya iadenin yapıldığı tarih ve yer vb. işlemler hakkındaki bilgileri saklıyoruz)
  • İşlem güvenliği (internet sitemiz/aplikasyon üzerinden alışveriş yaptığınızda): Kullanılan cihaz bilgisi (Ödeme sorunlarının önlenmesi ve yönetimi amacıyla internet dolandırıcılığıyla mücadele kapsamında aldığımız önlemlerin bir parçası olarak, siparişin tamamlanmasında kullanılan cihaz bilgileri (özellikle kullanılan işletim sistemi, cihazın konumu, bir proxy sunucusunun kullanılıp kullanılmadığı vb.) açık rızanızın olması durumunda otomatik olarak toplanmakta ve dolandırıcılık faaliyetlerini tespit etmek ve ödenmemiş tutarları önlemek amacıyla işlemlerinizin analizinde kullanılmaktadır. Söz konusu bilgiler yalnızca Alıcının kimliğini, siparişin geçerliliğini, kullanılan ödeme yöntemini ve planlanan teslimat bilgilerini tespit etmek amacıyla, adli mercilere ve kanunen yetkili üçüncü taraflara gönderilebilir. Sephora Çerez Bildirimi (hyperlink) bölümünde öngörülen yöntemleri izleyerek açık rıza vermeyi reddedebilir veya açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz.)

* Ödemenizi kredi kartı/banka kartı ile gerçekleştirmeniz halinde kart bilgileriniz Şirketimiz tarafından kaydedilmemektedir ve doğrudan ilgili ödeme kuruluşuna aktarılmaktadır.

Mağazalarımızda veya düzenlediğimiz etkinlikler sırasında (makyaj etkinlikleri, ürün lansmanı veya diğer mağaza içi etkinlikler vb.) veya herhangi bir ödüllü çekiliş, yarışma, promosyon, kampanya veya ankete katıldığınızda; ilgili faaliyet kapsamında sizleri ayrıca bilgilendireceğimiz amaçlara ve koşullara tabi olmak üzere, diğer kişisel verilerinizi de işleyebiliriz.

Aşağıda belirtilen kişisel verileri ise, yukarıda sayılanlardan farklı diğer kaynaklardan elde edebilir ve size ait topladığımız verilerle ilişkilendirebiliriz:

- Üçüncü taraf iş ortaklarıyla paylaşmış olduğunuz veriler: Söz konusu veriler iletişim kurduğunuz üçüncü taraf iş ortaklarıyla paylaşmış olduğunuz ve doğrudan pazarlama veya hedeflenmiş reklam amaçları kapsamında bizimle paylaşılmasına izin verdiğiniz kişisel verilerinizi kapsar.

- Sosyal medya ağlarında paylaştığınız veriler: Söz konusu veriler, kullanmış olduğunuz üçüncü taraf sosyal medya ağları üzerinden bizimle paylaşılan bilgileri kapsar.  Özellikle, bir sosyal medya ağı kullandığınızda ve size ait bilgileri bu sosyal medya ağı üzerinden bizimle/bizim sosyal medya hesaplarımızla paylaştığınızda veya sosyal medya ağı üzerinden Sephora deneyiminizi diğer müşterilerle paylaştığınız durumlarda geçerlidir. Söz konusu paylaşımlarınız; sosyal medya ağlarının kişisel verilerin korunması politikaları kapsamına tabidir.

3. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak, aşağıdaki amaçlarla (“Amaçlar”) ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde işlenebilecektir:

-Şirketimiz tarafından sunulan ürün veya hizmetlerden sizleri faydalandırmak için çalışmaların yapılması kapsamında;

  • Çevrimiçi veya bir Sephora mağazasından talep ettiğiniz ürün ve hizmetlerin satışı, sipariş teslimi ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, fatura düzenlenmesi, çevrimiçi ödeme süreçlerinin, ödemede dolandırıcılık ve ödeme sorunlarının yönetimi,
  • Müşteri ilişkileri yönetimi (Müşteri sadakat programımızın yönetiminde kullanılan, mevcut ve potansiyel müşterilerimizi kapsayan bir veri tabanının güncellenmesi yoluyla sizinle aramızdaki ilişkiyi yönetiyoruz.) ile talep ve şikayetlerin değerlendirilmesi (kişisel verilerinizi sizinle iletişim kurmak, sorularınıza yanıt vermek ve taleplerinizi yönetmek (çağrı merkezi ve e-posta yoluyla iletilen talepler) amacıyla kullanabiliriz. Telefonla iletişim durumunda, Sephora hizmet kalitesini arttırmak, müşteri talebini yönetmek ve kanıt olarak arşivlemek amacıyla müşteri görüşmelerini kayıt altına almaktadır.)​
  • İnternet sitemizde ve aplikasyonumuzda sorunsuz bir şekilde gezinmenin sağlanması ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi

-Açık rızanızın varlığı halinde ürün ve hizmetlerin sizlerin beğenilerinize, kullanıma alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi kapsamında;

  • ​İnternet sitesi ile Şirketimiz sadakat kart programı üyeliklerinin gerçekleştirilmesi kapsamında üyelik sorgulama, üyeliğinize ilişkin bilgilerinizin değiştirilmesi/güncellenmesi ve onay kodu gönderimlerinin gerçekleştirilmesi, kaydolduğunuz müşteri sadakat kart programı kapsamında size sunulan avantajlardan yararlanmanızın sağlanması.
  • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilmesi, ürünlere ilişkin paylaşmış olduğunuz yorumların yönetimi
  • Belirtmiş olduğunuz iletişim bilgilerinize reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik ileti gönderilmesi

-Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi kapsamında,

  • Muhasebe ve finans süreçlerinin yürütülmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,
  • Mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi
  • Yetkili kamu kurum ve kuruluşları ve özel kişiler ile adli ve kolluk makamlarına bilgi ve belge verilmesi ve sair yasal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi.

4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen Amaçlar’ın gerçekleştirilmesi doğrultusunda iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, anlaşmalı kargo şirketlerimize, ödeme hizmeti sağlayıcılarına, bankalara, finans kuruluşlarına, açık rızanız olması durumunda ticari elektronik ileti gönderiminde hizmet aldığımız şirketlere, kanunen yetkili kamu kurumlarına, kuruluşlarına ve kanunen yetkili özel kişilere, adli ve kolluk makamlarına, noterlere, hukuk, muhasebe, gümrük alanlarında hizmet aldığımız üçüncü taraflara, cağrı merkezi, güvenlik, pazarlama konularında destek aldığımız hizmet sağlayıcılara Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 8. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarılabilecektir. Açık rızanızı vermeniz halinde ise aşağıda belirtilen kişisel verileriniz, yurt dışında yerleşik kişilere  aktarılabilecektir:

  • Müşteri ilişkilerimizin yönetimi ve internet sitesi ile Şirketimiz sadakat kart programı üyeliklerinin gerçekleştirilmesi kapsamında, Fransa’da bulunan hissedarımız Sephora SA ile kimlik, iletişim, müşteri işlem, işlem güvenliği ve pazarlama bilgileriniz,
  • İnternet sitemizin yönetimi ve çevrimiçi hizmetlerimiz ile alışverişin sunulması kapsamında Almanya’da bulunan Microsoft Azure sunucusu ile kimlik, iletişim, lokasyon, müşteri işlem, işlem güvenliği ve pazarlama bilgileriniz,
  • Çevrimiçi hizmetlerimizden Sephora Blog yönetimi kapsamında Almanya’da bulunan, Digital Ocean internet sitesi sunucusu ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Codeguard internet sitesi yedekleme sunucusu ile pazarlama ve işlem güvenliği bilgileriniz,
  • İnternet sitemizin yönetimi ve çevrimiçi hizmetlerimiz ile alışverişin sunulması kapsamında Fransa’da bulunan Online.net e-ticaret hizmetler sunucusu ile kimlik, iletişim, lokasyon, müşteri işlem ve pazarlama bilgileriniz, 
  • Çevrimiçi hizmetlerimizden rezervasyon sistemi yönetimi kapsamında Hollanda’da bulunan 
  • Google Cloud güzellik rezervasyon sunucusu ile kimlik, iletişim, müşteri işlem ve pazarlama bilgileriniz, 
  • Çevrimiçi alışverişin sunulması kapsamında Almanya’da bulunan Hetzner online alışveriş projeleri iletişim sunucusu ile kimlik, iletişim, lokasyon, müşteri işlem ve pazarlama bilgileriniz.​

5. KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKU SEBEBİ

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden faydalanmanızın sağlanması amacıyla elektronik ortamda Şirketimizin internet sitesi ile sosyal medya hesaplarımız, e-posta, telefon, SMS, çağrı merkezi; fiziki ortamda posta, mağazalarımız ile ürün veya hizmetlerimize ilişkin kullanılan matbu ve online formlar kanallarından Şirketimizle temasta bulunulması halinde toplanacaktır. Kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesine uygun olarak aşağıdaki hukuki sebepler ile işlenmektedir.

Şirket’in meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olmasına ilişkin hukuki sebebe dayalı olarak;

  • Müşteri ilişkileri yönetimi ile talep ve şikayetlerin değerlendirilmesi,
  • Muhasebe ve finans süreçlerinin yürütülmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,​

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak;

  • Çevrimiçi veya bir Sephora mağazasından talep ettiğiniz ürün ve hizmetlerin satış, sipariş teslimi ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi fatura düzenlenmesi, çevrimiçi ödeme süreçlerinin, ödemede dolandırıcılık ve ödeme sorunlarının yönetimi,​

Şirket’in hukuki yükümlülüğüne ilişkin hukuki sebebe dayalı olarak;

  • Mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi,
  • Yetkili kamu kurum ve kuruluşları ve özel kişiler ile adli ve kolluk makamlarına bilgi ve belge verilmesi ve sair yasal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi.

Veya açık rızanıza dayalı olarak ise kişisel verileriniz aşağıdaki kapsamda işlenebilecektir;

  • İnternet sitesi ile Şirketimiz sadakat kart programı üyeliklerinin gerçekleştirilmesi, bu kapsamda üyelik sorgulama, üyeliğinize ilişkin bilgilerinizin değiştirilmesi/güncellenmesi ve onay kodu gönderimlerinin gerçekleştirilmesi, kaydolduğunuz müşteri sadakat kart programı kapsamında size sunulan avantajlardan yararlanmanızın sağlanması
  • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilmesi, ürünlere ilişkin paylaşmış olduğunuz yorumların yönetimi
  • Belirtmiş olduğunuz iletişim bilgilerinize reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik ileti gönderilmesi
  • İşbu Metin Madde 3’te belirtildiği üzere, kişisel verilerinizin, yurt dışında yerleşik hissedarımız ve iş ortaklarımıza aktarılması
  • İnternet sitemizde ve aplikasyonumuzda sorunsuz bir şekilde gezinmenin sağlanması ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi (Genel olarak, kimliğinizi tanımlayabilecek herhangi bir veriyi paylaşmadan internet sitesinde/aplikasyonda dolaşabilirsiniz. Ancak, internet sitesinin ve hizmetlerimizin güvenliğini sağlamak ve çevrimiçi kullanıcı deneyimini kişiselleştirmek amacıyla, izin vermeniz halinde internet sitesinde çerez bilgileri otomatik olarak toplanmaktadır (Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve çerezlerin nasıl silindiğini öğrenmek için lütfen Sephora Çerez Bildirimini (https://www.sephora.com.tr/cerez-aydinlatma-metni) okuyunuz),

6. KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARINIZ


Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse, buna ilişkin bilgi talep etme,       
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,        
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,      
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme,       
  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,       
  • İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerinizin paylaşıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle sizin aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde, zararın giderilmesini talep etmek.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı info@sephora.com.tr üzerinden veya mevzuatta öngörülen diğer yöntemler ile Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

İşbu aydınlatma metni kapsamındaki uygulamaların daha detaylı bir biçimde açıklanması veya geçerli mevzuata uygunluğun sağlanması amacıyla işbu metinde muhtelif zamanlarda değişiklik yapılabilir